středa 1. dubna 2015

Skautský oddíl v Tachlovicích

Zpráva o činnosti skautského oddílu:
SCHŮZKY

Náš skautský oddíl funguje samostatně už od roku 2001. Pravidelně konáme schůzky každý pátek od 15:30 – 17 hodin v tachlovické škole, na kterých se děti učí poznat něco z okruhu skautingu, přírody, zdravovědy, etiky či zručnosti. Schůzky probíhají buď venku na veřejných plochách Tachlovic a okolí či na školní zahradě, nebo v budově školy v klubovně či tělocvičně; záleží jen na počasí. Mimo speciální schůzky je program vytvořen tak, aby se děti pobavily, proběhly, něco se naučily a také aby se naučily spolupracovat v týmu a pomáhat si. Pod speciálními schůzkami si můžete představit například vaření polévek na ohni, vylévání stop či nějakou exkurzi (například návštěva Hasičárny v Rudné). Vedle pátečních schůzek se pořádají přibližně jednou za dva měsíce společně se dvěma dalšími oddíly našeho střediska Plantážníci (oddíl z Mořiny a Mezouně) výpravy do dostupného okolí (Berounsko, Křivoklátsko), které jsou vždy nezapomenutelným zážitkem!

ÚČAST

V našem oddíle je zaregistrováno celkem 21 dětí ve věku 6-15 let. Hlavní vedoucí oddílu je Martina Fridrichová, její zástupce Nikola Duchoslavová. Společně s Nikolou vedou schůzky v současnou dobu ještě náš zdravotník Tomáš Kolářský, Eliška Horáková a Kateřina Šemberová. Mezi ostatní vedoucí, kteří se ale podílí na organizaci tábora, patří: Vojtěch Fridrich, Lucie Tlustá, Filip Havlíček, Veronika Skoupá a Antonie Razáková.

TÁBOR

Každý rok v létě také pořádáme letní tábor průměrně na 9 dní na skautskou chatu. Vyzkoušené máme dvě – Chata pod Bobří skálou nedaleko Broumova a Chata Seleška nedaleko Liberce. Obě chaty se nachází v lese a ke konání táborů jsou naprosto ideální. V okolí jsou různé terény, lesy a louka. Nemusíte mít strach, obě chaty jsou dostatečně sociálně vybavené a vzdálenost od města není příliš velká. Co se týče tábora jako takového, po celou dobu tábora je program směřován k jednomu tématu. V minulých letech byla Celotáborová etapová hra připravena například na téma Harry Potter, Shrek, Arabela, Stroj času či třeba Ostrov pokladů. Ale celé to není jen o hraní her ☺. Tradičně zavádíme například služebku na denní úklid či večerní hlídku táborového prostoru a hodnocení úklidu pokojů. Kromě těchto „povinností“ se děti také více poznají, naučí něco nového (např. střílet z luku) a užijí si kousek letních prázdnin! Během každého tábora má každý šanci splnit Nováčkovskou zkoušku ke zkoušce pro Slib, aby se děti staly těmi opravdovými skautíky ☺.
Letošní tábor se bude konat na skautské chatě Seleška nedaleko Jablonného v Podještědí. Byli jsme zde i před několika lety. Děti se mohou už těšit, přípravy jsou v plném proudu. Vzhledem k velké kapacitě chaty můžeme s sebou vzít až 25 dětí, proto nabízíme ještě volná místa! Tábor se koná v termínu 13.07.-25.07.2015! Kdo by měl zájem, neváhejte přijít za schůzku či kontaktovat vedoucí pro další informace, bude to stát za to a už se moc těšíme!

KONTAKT

Ukázky z vyprávění z výprav a posledních táborů naleznete mimo jiné na webových stránkách tachlovické školy pod rubrikou ‚Skauti‘!
V případě jakýkoliv dotazů se obraťte na:
Martinu Fridrichovou, vedoucí oddílu: (email) mg88@seznam.cz / (telefon) +420 731 197 588
Nikolu Duchoslavovou: (email) n.duchoslavova@seznam.cz / (telefon) +420 720 105 716
Antonie Razáková
Několik fotografií…

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář. Kvůli spamu se komentáře zobrazují až po kontrole obsahu administrátorem webu, takže buďte trpěliví, Váš příspěvek se zobrazí hned jak si ho přečteme.