pondělí 14. května 2012

Výlet ZŠ - úterý 15. května 2012

Zde je několik fotek z našeho výletu.

















Níže si můžete přečíst několik slohových příspěvků našich žáků třetího až pátého ročníku.
Jak je vidět, některé jsou spíše odstrašujícími příklady, jak by práce neměla vypadat. Tak to dopadá, když někdo spěchá... Taková práce je potom ve velkém kontrastu s jinou, která možná nezabrala o mnoho více času, ale žák(yně) si ji předem rozmyslel(a).

Svíčkárna v Šestajovicích
Dnes jsme jeli na výlet do svíčkárny v Šestajovicích a pak do skanzenu do Přerova nad   Labem.  Ve svíčkárně jsme si mohli zakoupit svíčky a taky nám ukázali jak se  vyrábí.  Také nás provedli celou výrobnou RODAS.  Řekli nám, že jeden stroj vyrobí až 3000 svíček za hodinu.  Nakonec jsme si mohli svíčku vyrobit. Po tom, co jsme odjeli ze svíčkárny, jsme jeli do skanzenu v Přerova nad Labem. Tam nám řekli, že ten skanzen byl dříve celá vesnice a že nejbohatší občan byl rychtář. Řekli nám taky, že v jedné místnosti žilo třeba i 10 členů rodiny.  Byla tam škola,holubník,studna,chalupa babky kořenářky.  Byly tam i úly a Lípa srdčitá která je stará 150 let. Tento výlet se mi moc líbil.  
                                          Vincenc Razák


Výlet do svíčkárny v Šestajovicích
Když jsme přijeli do svíčkárny tak jsme si šli prohlídnoutsvíčky. Potom jsme se nacvičili a šli jsme za svým průvodcem.Ukázal nám jak se svíčky vyrábí a z čeho se vyrábí. Pak nám ukázal i video na televizi. Mohli jsme si také vyrobit svojí vlastnísvíčku .Když jsme dozdobili tak jsme se mohli kouknou nazvířata která svíčkárna chovala. Mě se nejvíc líbila čuňátka.Když jsme se dokoukali tak jsme jeli do skanzenu v Přerově nad Labem




Školní výlet
Včera jsme se školou jeli do svíčkárny a skanzenu.Ve svíčkárně jsme prošli celou výrobou a dívali jsme se na video, ve kterém nám všechno řekli o tom,jak je vyrábějí a kam je dodávají.Potom jsme si nabarvili vlastní svíčku.Většina z nás si koupila nějaký suvenýr. Nakonec jsme si venku prohlédli poníky,králíky,perličky,sýčka,prasata a kozy.Náš výlet pokračoval do skanzenu v Přerově nad Labem,kde jsme si prohlédli středověké nářadí,kroje,chalupy a jídelníček.Také jsme viděli, jak vypadala dříve škola a hospoda. Dozvěděli jsme se,  jaké měli dříve tradice. Například jsem zjistil,že neslavili Silvestr.Tato doba se mi moc líbí, ale jsem rád, že žiji v přítomnosti. Výlet byl pěkný!
Jakub Žák





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář. Kvůli spamu se komentáře zobrazují až po kontrole obsahu administrátorem webu, takže buďte trpěliví, Váš příspěvek se zobrazí hned jak si ho přečteme.