čtvrtek 15. března 2012

Výlet na zámek v Mníšku pod Brdy

Ve čtvrtek 15. 3. 2012 jsme se školáky absolvovali velikonoční prohlídku zámku Mníšek pod Brdy a zhlédli výstavu historických oblečků na panenkách.
Děti z první třídy i v družině nakreslily krásné obrázky. Žáci čtvrtého a pátého ročníku zase napsali slohové práce...










Mníšek pod Brdy
Se školou jsme byli na výletu v Mníšku pod Brdy.Cesta autobusem byla dlouhá,ale
čas nám krátil film.Když jsme dorazili,tak jsme se nasvačili a šli jsme na
nádvoří.Tam jsme nakupovali.Potom jsme se rozdělili na dvě skupiny.Jedna šla na
výstavu panenek a druhá na prohlídku zámku.Když obě prohlídky skončily,tak jsme
se vyměnili.Na hradě nám říkali mnoho zajímavých věcí,například že podle pověsti
má hrad jen tři věže,protože jednu odnesl čert když letěl přes zámek.Pak jsme se
na zámecké zahradě nasvačili a nastoupili do autobusu.Když jsme přijeli do
školy,tak jsme šli na oběd.Výstava panenek mne moc nezaujala,ale zámek se mi moc
líbil.

Jakub  Žák



15.3 jsme byli se školou v zámku Mníšku pod Brdy. Zámek se mi líbil, jak zvenčí, tak zevnitř. Nejvíce se mi líbila pracovna, pánský salónek a místnost s loveckými trofejemi. V pracovně se mi líbil strašně moc ten pracovní stolek. V pánském salónku se mi líbilo to zrcadlo a jak tam posadili návštěvu, jen aby ji ošidili v kartách, protože mu viděli karty v zrcadle. A nakonec ta místnost s loveckými trofejemi, v ní se mi líbil lustr a stolička, oboje ze zvířecích buď nohou nebo parohů. Poté jsme tam viděli módu z různých dob, třeba co se nosilo za Marie Terezie.
Václav Fencl


Ve čtvrtek 15.3.2012 jsme byli na zámku v Mníšku pod Brdy, o kterém je pověst, že byly tři věže, a ten pán, co tam bydlel se domluvil s čertem, že mu dá čtvrtou věž, ale když čert letěl přes Svatou horu, tak se lekl a věž upustil, a od té doby je tam Míšenská kaple.
Vincenc Razák


15.3. jsme se vypravili na zámek v Mníšku pod Brdy. Ráno nás autobus odvezl až na místo. Nejprve jsme šli na zahradu a nádvoří, kde jsme si něco koupili. Potom jsme šli do místnosti, kde byli panenky různě oblečené. Dále jsme navštívili velikonoční výstavu. Povídali nám o obyčejích. Také jsme prošli jídelnou, pracovnou a síní pro pány a dámy. Nakonec jsme dostali pohled a bonbón. Všechno se mi moc líbilo!
Klára Huková


Mníšek pod Brdy
15. března jsme jeli ze školou na velikonoční prohlídku na zámek do Mníšku pod Brdy.
Když jsme dorazili  k zámku, tak jsme si přečetli pověst o třech věžích, po přečtení jsme si šli prohlédnout zámeckou  zahradu. Moc se mi líbila. Když jsme si prohlédli zahradu, rozdělili jsme se na dvě skupinky na mladší a na starší … naše skupinka šla na panenky,  které  znázorňovaly modu například za Marie Terezie až po dnešní dobu. Poté jsme se vypravili na prohlídku zámku, prohlédli jsme si  zimní zahradu, panský a dámský salon .Také jsme si  řekli různé zvyky, které se dodržují na Velikonoce. Když prohlídka skončila, dostali jsme pohledy s obrázkem zámku a bonbon.  Tento výlet se mi moc líbil.
Anna Kadlecová

Mníšek pod Brdy.
Jednoho dne jsme se vypravovali na zámek Mníšek pod Brdy. Jako první jsme šli na výstavu panenek. Nejvíce se mi líbila panenka Kleopatra a Marie Terezie. Potom jsme šli do hradu, kde mě nejvíce zaujalo, jak povídali paní o dámském a panském saloně. Páni tam prý kouřili a dámy tam prý popíjely nápoje. Tenhle výlet se mi líbil.
Tereza Lišková


Výlet na zámek v Mníšku pod Brdy
Ve čtvrtek jsme jeli na výlet na zámek v Mníšku pod Brdy. Hned jak jsme dojeli, pohlédli jme si zahradu a nasvačili jsme se. Pak jsme konečně šli za brány hradu. Pak nám paní učitelka řekla, že si tam můžeme něco koupit. Já jsem koupil tři věci, a to náušnice pro sestru, prsten pro mámu a červené skleněné srdce pro tátu. Potom jsme už konečně šli do zámku. Nejprve nám ukázali výstavu panenek a jak se postupně po zemích oblékaly. Pak následovala cesta po schodech a tam jsme viděli
brnění rytířů.Potom jsme šli několika cesty, ale já už si je nepamatuju popořadě, tak je nenapíšu

popořadě. Jedna na hostinu, druhá byla pánská a v té pánské hráli karty. A když si tam pozvali nějakého soupeře, tak ho posadili na křeslo, kde za tím křeslem bylo zrcadlo, takže mu viděli všechny
karty, co má. Potom dámská, kde si paní dávaly horkou čokoládu, čaj a ty nápoje si skrývaly pod takovou zajímavou pokličkou. Byla to panenka s šatama, která neměla nohy. Pak tam ještě byla lovecká místnost, která tam byla jenom z paroží nějakých jelenů, dokonce tam bylo i křeslo z paroží. Dále tam byly knihovny, kde si četli a psali nějaké knihy. Potom už jsme šli k autobusu a jeli jsme do školy na oběd. Byl to pěkný výlet.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář. Kvůli spamu se komentáře zobrazují až po kontrole obsahu administrátorem webu, takže buďte trpěliví, Váš příspěvek se zobrazí hned jak si ho přečteme.